Wat?

Het zal een sessie worden  rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Na een korte introductie rond wat creativiteit is, gaan we al snel over naar het creatieproces waarbij we voor elk specifiek moment in een project concrete technieken bovenhalen. Per techniek staan we stil bij de reden waarom deze techniek werkt en wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.

Je krijgt ook concrete tips over:

  • Hoe out of the box denken?
  • Hoe als perfectionist toch creatief zijn?

Voor wie?

Deze workshop is ideaal voor iedereen die op projectbasis werkt of betrokken is bij een ontwerp-proces en op zoek is naar inspiratie om bepaalde vergaderingen of workshops eens anders aan te pakken.

Op het programma

  • Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?
  • Hoe werkt een creatieproces?
  • Divergerende technieken
  • Convergerende technieken
  • Veel zelf doen!

Door wie?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft dromen maar ook gewoon doet. Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

Hilde is een serie-ondernemer die verschillende professionele successen en bloeiende bedrijven op haar conto kan schrijven, maar ondanks de zakelijke toon van alle voorgaande woorden gelooft Hilde vooral in de speelsheid van mensen.

Playfulness. Geef mensen ruimte voor ouderwets speel-plezier, stimuleer hun kinderlijke creativiteit, gun hen de vrijheid om te doen en te denken wat ze willen en vind wat hen enthousiast maakt, eerder dan wat er op hun CV staat. En dan, weet Hilde, creëer je een omgeving waar technologische innovatie, vernieuwende dienstverlening geen doel zijn, maar een automatisch gevolg.

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein. Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee