Wat?

HOI moedigt innovatie aan in de brede zin van het woord. Innoveren betekent vernieuwen en verbeteren. Hoe commercieel dat woord ook mag ruiken, achter elke economie en maatschappij zitten mensen. Als je innovatie wil masseren, moet je mensen inspireren. En dat komt veel meer ten goede dan enkel de commerciële geurtjes in deze wereld.

Met een reeks tentoonstellingen verwelkomt HOI kunstenaars die verrassen en verwarren, die je afwisselend onderdompelen in herkenning en vervreemding. Met kunst trekt HOI de kaart van esthetiek en chaos. Omdat ratio en structuur maar een deel van het verhaal is.

Op onze 6de expo verwelkomen we grafisch ontwerper en lettering artieste Geertrui Storms in onze living.

Met haar project ‘Lettering ‘till Christmas’ is Geertrui Storms de uitdaging aangegaan om een gans jaar af te tellen naar Kerstmis, en dat al tekenend. Op haar Instagram-account post ze elke dag één getal – het aantal dagen tot Kerst. Elk getal schrijft ze op een unieke wijze uit – van strakke scherpe letters tot sierlijke krullerige letters. Voor handlettering is niet alleen techniek nodig, maar ook een gevoel voor letters. En of Geertrui dat heeft!

De expo ‘Lettering ’till Christmass’ is de kers op de taart van een gans jaar dagelijks letters ontwerpen. Wij kijken niet enkel uit naar Kerst, maar ook enorm hard naar deze expo!

Voor wie?

De expo is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook op de vernissage is iedereen welkom, maar schrijf je graag even in zodat we genoeg drankjes kunnen koud leggen.

Op het programma

– Donderdag 11 januari 2018 – 20u: opening van de expo met een feestelijke vernissage
– 12 januari – 22 februari: de expo is vrij toegankelijk op werkdagen tussen 8u30 en 18u00

Door wie?

Geertrui Storms is een jonge grafisch ontwerpster en lettering artieste uit Antwerpen. Tijdens haar studies grafisch ontwerp aan de MAD-faculty in Hasselt werd ze verliefd op letters tekenen. Na het behalen van haar masters in 2014, volgde ze een extra cursus in webdesign om het ontwerpen beter te begrijpen binnen verschillende media. Nadien ging ze als cross-media designer aan de slag bij een consultancy bedrijf.

Haar echte passie bleef echter altijd bij drukwerk en letters (en katten, maar da’s een ander verhaal). Een passie die niet enkel resulteerde in verschillende workshops over gans België, maar ook in haar constante drive om te blijven leren. Zo volgde ze onder andere de Typography Summer School in London en Typo Berlin.

In 2016 besloot ze om helemaal freelance te worden, zodat ze kon creëren, tekenen en kan doen wat ze graag doet.

Inschrijven

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee