Wat?

Lean Startup is een aanpak om producten en services te ontwikkelen beschreven door Eric Ries. De Lean Startup methode is van toepassing voor elke organisatie, bedrijf of individu die een product of service op de markt wilt brengen en is vandaag de dag relevanter dan ooit.

In deze opleiding leer je de Lean Startup methodiek spelenderwijs via een Lean Startup bordspel (de allernieuwst versie die net op de markt is) en een oefening over Lean Canvas. Het Lean Startup bordspel is interactief en competitief en geeft je de kans om de Lean Startup technieken en woordenschat vlot onder de knie te krijgen. Een ervaring die je verplicht om de juiste product-markt fit te zoeken. Tijdens het bordspel leer je meer over Lean Startup concepten als Minimum Viable Product, Bouw-Meet-Leer cyclus, Lean Canvas, Iteratieve productontwikkeling, Experimenteren en testen, Perfectioneren van je product,… Meer info over het bordspel vind je hier.
In deze opleiding leer je de toepassing van Lean Startup principes en worden concrete voorbeelden aangehaald van hoe je een idee kan toetsen en opvolgen aan de hand van tools zoals een Lean Canvas.

 

Voor wie?

Deze opleiding is niet enkel bedoeld voor startups, ook voor entrapreneurs is deze workshop interessant. De Lean Startup-methode is ook de ideale methode voor gevestigde bedrijven die willen of moeten innoveren. Er is geen voorkennis vereist. Een eigen case meebrengen mag, maar is niet noodzakelijk (de eigen cases worden enkel besproken indien er voldoende tijd over is).

Op het programma

  • Introductie in Lean Startup & uitleg over het bordspel
  • Spelen van het Lean Startup bordspel
  • Retrospective: overlopen, reflecteren en verduidelijken van inzichten, begrippen + concepten die tijdens het spel aanbod zijn geweest
  • Oefening rond lean canvas (kan toegepast worden op eigen case)

 

 

Door wie?

Frederik werkt als agile & lean consultant. Frederik heeft projectervaring in voornamelijk informatie management, web & mobile applicaties, user experience en product management. Frederik heeft een universiteit en post-universiteitsopleiding in computerwetenschappen, international business en project management. Hij werkt met teams en organisaties om hun effectiviteit te verhogen in het ontwikkelen en leveren van applicaties die écht voldoen aan de noden van de gebruiker. Hij past verschillende technieken toe uit de “agile & lean” toolkit. Frederik is facilitator van “Playing Lean” om de Lean Startup methodiek te introduceren in teams en organisaties.

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein. Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee