Wat?

Flexibel schakelen, met leiderschap van de 21ste eeuw

 

In een omgeving die voortdurend verandert, hangt het succes – of zelfs overleven – van een organisatie grotendeels af van het vermogen om innovatie en creativiteit te leiden. Meer dan bij het managen van innovatie, houdt creatief leiderschap in dat je initiatief neemt om mensen te inspireren en in de gelegenheid te stellen hun creatieve mindset in te schakelen om een constructieve verandering teweeg te brengen. Hoe kun je de mensen waar je mee samenwerkt productief laten denken? Welke leiderschapsvaardigheden heb je daarvoor te ontwikkelen? En wat kun je leren van de praktijk in andere bedrijfstakken? Maak je klaar om nieuwe perspectieven te ervaren en jezelf af te stemmen op het leiderschap van de 21e eeuw in de 3-daagse Master Class.

 

Een unieke samenwerking tussen House of Innovation en COCD

 

HOI and COCD hebben hun krachten gebundeld om deelnemers een dieper inzicht te bieden in de dynamiek van creatief leiderschap en innovatie, verschaft door bekende sprekers in dit domein. Branko Broekman, Erik op ten Berg en Ramon Vulling zullen je inspireren met hun visie, kennis en expertise als het gaat om creatief leiderschap, creatief denken en cross-industry innovatie. Deze masterclass combineert de academische invalshoek met een zakelijk perspectief en geeft je ruime gelegenheid om al doende op een creatieve manier te leren.

 

Inzichten, know-how en een toolkit om je innovatie ambities een vliegende start te geven

 

Het programma is ontworpen om de nieuwste inzichten in creativiteit en innovatie leiderschap voor het voetlicht te brengen. De masterclass richt zich op senior en middle managers die erkennen dat innovatie en creativiteit aan de basis liggen van het overleven en toekomstige succes van hun organisatie.

 

Nadat je het programma hebt doorlopen,
• Weet je hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap;
• Weet je hoe een werkomgeving te bouwen die creatief denken stimuleert;
• Weet je hoe overzicht te houden over het traject om je innovatie ambitie om te zetten in realiteit;
• Heb je je eigen creatieve leiderschapsvaardigheden ingeschat, gereflecteerd op waar aandacht nodig is en gestart die vaardigheden te oefenen;
• Ken je een set technieken en manieren om het out-of-the-box denken te faciliteren met je team of in je organisatie;
• Weet je een creatief traject te structureren aan de hand van het Creative Problem Solving model;
• Weet je hoe te scannen voor betekenisvolle innovatiekansen die de organisatie ten goede komen;
• Heb je inzicht in het cross-industry innovatie model en beschik je over een toolkit om je innovatie traject een vliegende start te geven.

 

Kosten
Het bedrag voor deze masterclass is € 1600
Wat is inbegrepen? Digitale hand-outs, een certificaat van deelname, lunch, een gratis exemplaar van het boek ‘Not invented here’ over cross-industry innovatie door Ramon Vullings en Marc Heleven en je persoonlijke FourSight® Thinking Denkstijlen profiel.
Deze 3-daagse Masterclass gaat voorbij de ideeën; het richt zich op hoe vernieuwingen in de wereld te zetten!

 

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de website van COCD: www.cocd.org/inschrijvingsformulier (kies voor ‘Innovatief doen Masterclass start 3 mei 2017’)

Voor wie?

Senior en middle managers die erkennen dat innovatie en creativiteit aan de basis liggen van het overleven en toekomstige succes van hun organisatie en die de ambitie hebben om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Op het programma

Lesdag 1: 3 mei 2017
Creatief leiderschap, vaardigheden voor de 21e eeuw
Branko Broekman, MSc

 

Lesdag 2: 30 mei 2017
Veranderingsprocessen begeleiden met het creative problem solving model
Erik op ten Berg, MSc

 

Lesdag 3: 26 juni 2017
Innovatie leiderschap vanuit cross-industry perspectief
Ir. Ramon Vullings

 

Bekijk het uitgebreide programma voor de 3 dagen.

Door wie?

Deze masterclass is een unieke samenwerking tussen House of Innovation en COCD.
COCD – Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken vzw, verenigt al wie in Vlaanderen of Nederland gepassioneerd is door creatief denken in de brede zin van het woord, zowel professioneel als privé. Deze passie willen ze verder uitdragen door middel van trainingen, lezingen, interactieve sessies, advies,…,procesbegeleiding en kennisdeling en netwerkmogelijkheden.

Inschrijven

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee