Wat?

Wie online meteen de aandacht van de lezer wil trekken, windt er best geen doekjes om. Webteksten moeten kort, simpel en krachtig zijn. Anders ben je je bezoeker zo weer kwijt. Schrijven voor het web vraagt daarom een andere aanpak dan op papier; een waar je liefst ook zoekrobots mee pleziert.

In deze opleiding ontdek je wat er zo anders is aan schrijven voor het web. Je leert hoe je een ideale webtekst structureert en optimaliseert voor zoekmachines. Je krijgt tips van een ervaren copywriter om een eenvoudige, actieve schrijfstijl te hanteren, aantrekkelijke en scanbare titels te bedenken, je bezoekers aan te zetten tot actie … De theorie koppelen we aan praktische voorbeelden en oefeningen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die zijn webteksten toegankelijk, interactief en doeltreffend wil maken. Maakt niet uit of je nu communicatiemedewerker, een startend blogger of ondernemer bent die zijn verhaal online een boost wil geven.

Op het programma

– Wat is er zo anders aan schrijven voor het web?
– Hoe structureer je een ideale webtekst en optimaliseer je die voor zoekmachines?
– Tips & tricks om een eenvoudige, actieve schrijfstijl te hanteren, aantrekkelijke en scanbare titels te bedenken, je bezoekers aan te zetten tot actie …
– De theorie koppelen we aan praktische voorbeelden en oefeningen.

 

 

Na afloop van de opleiding krijgt elke deelnemer een certificaat van verworven kennis en heeft elke deelnemer de kans om de opleiding te evalueren aan de hand van een evaluatiefiche. De deelnemer kan zowel mondeling als schriftelijk feedback geven zodat we onze opleidingen steeds kunnen blijven verbeteren.

Door wie?

Stijn van Osch is contentstrateeg bij Punt. Al meer dan 10 jaar schrijft hij heel uiteenlopende teksten voor het wereldwijde web in al zijn vormen en gedaanten. Veel zeggen met weinig woorden, daar houdt hij van. Vanuit die filosofie leert hij je om zelf de perfecte webtekst op te stellen.

Inschrijven

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee