Wat?

Videoscribe is software om gemakkelijk en automatisch whiteboard animaties te maken zonder dat er per se getekend moet worden.

Whiteboard animaties zijn creatieve beeld-verhalen die op een whiteboard worden geschetst door artiesten die zichzelf ondertussen opnemen. Zo leggen ze bijvoorbeeld complexe materie bevattelijk uit of brengen ze een commerciële boodschap op een memorabele manier aan de man.

Je herkent whiteboard animaties aan een hand die “live” tekent (soms is de hand zelfs uitgegomd en verschijnen de lijnen spontaan op het scherm) op het tempo van de voice over, met dank aan time lapse technieken.

Videoscribe is een tool waarmee je zelf aan de slag kunt zonder dat je er veel tijd of energie moet in stoppen. Jij dirigeert het verhaal, zorgt voor de prentjes en Videoscribe levert de tekenende hand en de illusie dat die afbeeldingen ter plekke geschetst worden.

Voor wie?

– Mensen zonder tekentalent + tekenaars en illustratoren (de win is anders, maar in beide gevallen aanwezig)
– Ieder wie al eens ideeën pitcht
– Public speakers
– Al wie, om wat voor reden dan ook, een boodschap overbrengt aan een publiek en daarbij visuele ondersteuning zoekt.

Op het programma

• Leer met Videoscribe te werken from scratch.
• Hoe vind, kies of maak ik geschikte afbeeldingen?
• Hoe moet dat met die voiceover?
• Vermijd beginnersfouten
• Inclusief rondje Powerpoint excorcisme met behulp van crucifix en bruikbaar narratief framework. Omdat bulleted lists niet thuishoren in een animated video.
• Twee-voor-de-prijs-van-een: we duiken ook even in Tawe, de zustersoftware die je toelaat om een afbeelding eenvoudigweg om te vormen tot een filmpje.

Door wie?

Sara Vermeylen is de storyteller van House of Innovation. Ze kauwt net zo lang op een boodschap tot hij rond en roze opgeblazen kan worden tot de perfecte kauwgomballon. Verstopt in haar kauwgrage wangen zitten woorden, tekeningen en filmpjes – want form follows meaning en Sara vindt dat elke chiclet een gouden schoteltje verdient.

Inschrijven

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee