Wat?

HOI moedigt innovatie aan in de brede zin van het woord. Innoveren betekent vernieuwen en verbeteren. Hoe commercieel dat woord ook mag ruiken, achter elke economie en maatschappij zitten mensen. Als je innovatie wil masseren, moet je mensen inspireren. En dat komt veel meer ten goede dan enkel de commerciële geurtjes in deze wereld.

Met een reeks tentoonstellingen verwelkomt HOI kunstenaars die verrassen en verwarren, die je afwisselend onderdompelen in herkenning en vervreemding. Met kunst trekt HOI de kaart van esthetiek en chaos. Omdat ratio en structuur maar een deel van het verhaal is.

Op onze 9de expo verwelkomen we analoog printmaker – en tevens UX designer bij Monkeyshot – Pieter Heytens in onze Living Room.

Voor wie?

De openingsavond van deze expo is vrij toegankelijk voor iedereen die een artistieke portie op vrijdagavond wel kan smaken. Welkom!

Op het programma

– Vrijdag 15 maart 2019 – 17u-20u: openingsavond met een afterwork-vernissage – het eerste drankje is van ons!
– 18 maart – 26 april: de expo is vrij toegankelijk van maandag tem vrijdag tussen 8u30 en 17u00

Door wie?

Pieter Heytens °1982

De duistere kanten van de mens – zoals hypocrisie, hebzucht, wraak en waanzin – en de absurde situaties waartoe deze eigenschappen kunnen leiden, hebben Pieter Heytens altijd gefascineerd. Deze thema’s lopen dan ook als rode draad doorheen zijn grafisch werk.

Puur visueel haalt Pieter voornamelijk inspiratie uit de bombastische stijl en de uitvergrote emoties die typerend zijn voor de horrorfilms van Hammer Film Productions uit de jaren ’50 en ’60. Filmshots uit dat soort films zijn dan ook vaak een startpunt voor schetsen en potloodtekeningen.

Op het vlak van technieken combineert hij in zijn werk de klare lijn die typerend is voor stripverhalen met verschillende vrije etstechnieken, zoals spitbites, mezzotinten en aquatinten. Dit resulteert in krachtige, contrastrijke zwart-witbeelden, vaak met een sterk verhalend karakter.

Inschrijven

Schrijf je even in als je graag langskomt op de openingsavond? Dan weten wij en Pieter wie we mogen verwachten :-)

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee